family-christmas-celebration-photo-smartphone-screen-selective-focus-people-looking-mobile-phone-camera-blurred-background-xmas-holidays-friends-gathering-together.jpg

@

18.12.2022 23:00

Naše tipy ke společnému zimnímu rodinnému focení.

Tuto zimu zachyťte úžasné rodinné fotografie.

Zima je plná fotografických momentů. S chladnějším počasím a sněhem nám zimní měsíce nabízejí řadu příležitostí k vytvoření dokonalých rodinných fotografií. Přinášíme vám pár tipů na krásné společné fotografie, díky kterým si nejen vytvoříte vzpomínky na celý život, ale také se společně pobavíte. Následně můžete tyto momenty použít ve svém osobním rodinném fotokalendáři, který si u nás vytvoříte za pár kliků.

1. Oblečte se

Přišel čas vytáhnout roztomilé čepice, rukavice či bundy. Zimní focení je k tomu jako stvořené. Čím více pohodlněji se budete cítit, tím déle si budete focení užívat. Doporučujeme však zvolit neutrální barvy s malým či žádným textem. Příliš výrazné vzory či barvy mohou odtrhávat pozornost od vás a od okolí a působit rušivě. Výjimkou jsou vánoční fotografie, kde se svetry či bundy plné vzorů doslova ptají!

2. Naplánujte si záběry

Připravte si přibližnou představu vaši fotografií. Na pinterestu najdete spoustu inspirace na zimní focení. Díky tomu nezapomenete na žádný záběr. Nic není horší než zabalit focení a zjistit, že na něco se zapomnělo. Vyzkoušíte rodinné záběry, jednotlivé portréty či hrající si děti. Ujistěte se, že i fotograf (rodič/starší dítě..) je na fotkách, aby se nestalo, že bude v rodinném albu chybět.

3. Využijte vnější prostředí na maximum

Máte to štěstí, že je u vás sníh nebo se chystáte někam na chatu do hor? Využijte toto prostředí na maximum! Sněhuláci, zda vánoční světla jsou perfektní kulisou na focení! Stavějte společně sněhuláky, udělejte pár andělů ve sněhu či pořiďte fotografii jak se koulujete. Aktivity rozzáří společný den a samozřejmě vzniknou krásné fotky. Díky hrám zabavíte i nejmenší a nebude to pro ně jen nudné focení. Skvělým nápadem je také zahrnout na fotku své domácí mazlíčky.

4. Útulně doma

Nemáte chuť na zimu nebo prostě preferujete pohodlí domova? I doma můžete vytvořit plno kulis pro nádherné focení. Stejně tak uvnitř doporučujeme fotografovat během aktivity, protože tak vznikají přirozené fotografie. Můžete se vyfotit při zdobení vánočního stromku, balení dárků, pečení či hraní společenských her. Oblečte si vánoční trička, stejná károvaná pyžama, pohodlné svetry a tepláky. Nic není krásnějšího na fotkách než přirozené domácí pohodlí a společná radost.

5. Pár tipů na závěr.

Zachyťte kromě rodiny také prostředí kolem. Udělejte detail společně napečený perníků, saní, či sněhuláka, kterého jste postavili.

Vyfoťte se při západu slunce. Díky brzkým zimním večerům nemusíte na pověstnou „golden hour“ čekat až do pozdních hodin. Využijte zapadající slunce k nádherným fotografiím.

Nenechte rodinné fotografie „zapadnout prachem“ v telefonu. Nechte si je zvěčnit ve svém rodinném fotokalendáři od FotoMart, který vás bude provázet během celého roku.