senior-couple-looking-family-photo-album.jpg

@

25.01.2023 23:00

Návod: Skenování starších fotografií.

Průvodce pro začátečníky skenováním starých fotografií a uchováváním vašich nejkrásnějších vzpomínek.

Skenování starých fotografií se může zdát náročné, pokud jste před tím nic takového nedělali. Ale nebojte se, tento jednoduchý průvodce vás provede základními kroky.

1, najděte fotografie, které chcete skenovat.

Pokud jste jako většina lidí, tak vaše fotografie jsou poodkládané v množství krabic, bez časového seřazení, některé ve starých albech a uložené někde na půdě či ve sklepě.

Náš tip je začít s alby, protože budou pravděpodobně nejvíce uspořádány. Možná se vám hned povede najít fotografie, které hledáte, které potřebuje pro svůj projekt.

2, Uspořádejte fotografie.

Ať už si pořizujete fotokalendář, fotoknihu nebo chcete jednoduše digitalizovat své fotografie, uspořádejte si je. Můžete je uspořádat do různých kategorií. rodina, oslavy, kamarádi a pod. Odstraňte nepoužitelné fotografie – s ohnutými rohy, flekaté, rozmazané a pod.

Následně je skenujte po kategoriích – rozdělte si skenování na více dní, abyste při tom nestrávili celý den.

3, Vyberte si skener.

Máte více možností:

Samostatný skener: Dnes už dostat různé přenosné skenery. Pohybují se cenově různě v závislosti na značce.

Domácí tiskárna: Máte-li doma tiskárnu, pravděpodobně má v sobě zabudovaný skener. Můžete použít i ten a nemusíte investovat do jiného skeneru.

Telefon: V dnešní době vám už postačí i kvalitnější telefon. V obchodě s aplikacemi naleznete množství dostupných aplikací pro skenování. Najdete je i zdarma, ale také placené. Je to jen na vás, která vám bude vyhovovat. Náš tip je: Tiny Scanner.

4, Skenuje fotografie.

Naskenujte pár fotografií, zkontrolujete je a pokud se vám něco nezdá, skener upravte.

Chcete-li naskenovat poškozenou fotografii. Naskenujte ji tak jak je, neupravujte ji před tím. Pokud s tím nemáte zkušenosti mohli byste o ni úplně přijít.

Po naskenování můžete fotografii poupravovat v různých aplikacích, přidat barvy, změnit barevnou na černobílou fotografii a pod.

5, Uspořádejte si naskenované fotografie.

Naskenované fotografie si můžete snadno uspořádat do složek v telefonu nebo počítači. Při vytváření fotokalendáře jednoduše naleznete fotografie, které hledáte.

Ke skenování fotografií se připravte. Raději je naskenujte v předstihu než testu před vytvářením projektu. Může vás překvapit, kolik času to zabere.

Jakmile jsou vaše fotografie digitalizovány, můžete fotky sdílet, ukládat, upravovat, organizovat a vytvářet dokonalé dárky pro každou příležitost.