photographer-make-photoshoot-woman-2.jpg

@

28.02.2023 23:00

Tipy jak si vytvořit dokonalé jarní fotky.

Pomalu nám končí zima a přichází jaro. My vám takto v předstihu přinášíme tipy pro jarní focení, abyste se mohli na něj včas připravit. Ať už je ve vaše první focení nebo ne, máme pro vás seznam nápadů, který vám pomůže.

Pozadí

Vyražte ven. Pamatujete-li si v zimním focení jsme vzpomínali, že krásné fotky si dokáže vytvořit i uvnitř. Jaro nás však vybízí jít ven, například do parku, či na louku plnou květin. Využijte rozkvetlé květiny, stromy a sluneční paprsky jako pozadí.

Rekvizity

Pokud přece jen nechcete vyrazit ven nebo nemáte v blízkosti svého bydliště louku, park či les, zvažte jarní rekvizity. Vaše možnosti zahrnují řezané květiny, květinové korunky, věneček z pampelišky či stuhy. Takové rekvizity navodí tu správnou jarní atmosféru.

Pózy

Přestože momentky a přirozené záběry jsou naše oblíbené, v jarním focení je prostor i na pózy. Pokud nejste profesionál/ka, pózování se může zdát náročné. Nacvičte si jednotlivé pózy v zrcadle. Chyťte si řezané květiny, lehněte si mezi květiny na louce, otočte se zády a kráčejte směrem od fotoaparátu, chyťte květ a namiřte jej směrem k fotoaparátu, čtěte si knihu nebo se před fotoaparátem zatočte. Možností je nekonečno a fantazii se meze nekladou.

Oblečení

Pamatujte, že oblečení bude dotvářet celkový vzhled výsledných fotek. Můžete zvolit klasiku – kytičkové šaty nebo kytičková košile. Můžete však vsadit i na něco originálnějšího. volnější šaty či šaty s volány, které budou ve větru vát. Nebo si vytvořte top jen pomocí květin. Důležité je, aby oblečení zdůrazňovalo vaši osobnost a vy se v něm cítili pohodlně.

Úprava fotografií

Chcete-li svým fotografiím přidat originální vzhled, experimentujte s úpravou. Rozmažte pozadí, zaostřete na květiny, zvýrazněte barvy apod. Inspirujte se na internetu fotografiemi od profesionálů.

Jarní fotografie by měly být veselé, plné barev jako samotné jaro. Hlavně se bavte! Kromě toho, že budete mít krásné fotografie, můžete s kamarádkou či rodinou zažít nezapomenutelné a jedinečné chvíle.

Pomalu nám končí zima a přichází jaro. My vám takto v předstihu přinášíme typy pro jarní focení, abyste se mohli na něj včas připravit. Ať už je ve vaše první focení nebo ne, máme pro vás seznam nápadů, který vám pomůže.