affectionate-couple-covering-face-with-balloon-kissing.jpg

@

05.02.2024 23:00

Tipy na valentýnské dárky.

Patříte mezi ty, kdo slaví den sv. Valentýna? V tom případě pro vás máme pár tipů na dárky.

Něco z historie.

Věděli jste, že přestože mnozí označují den sv. Valentýna jako komerční americký svátek, tak nepochází z Ameriky? Jeho původ je dodnes nejasný a doprovází ho množství mýtů a legend. Nejznámějším je však Svatý Valentýn, který žil ve 3. století našeho letopočtu. V té době císař Claudius II. rád vedl války, což nebylo pochuti římským mužem. Podle něj ženatí muži nebyli dobří bojovníci, protože nechtěli opouštět své ženy. Kvůli tomuto zakázal všechny sňatky. Sv. Valentýn přesto tajně sňatek, co ho stálo život a byl popraven právě 14.února 296. Před smrtí poslal milostný dopis dceři vězeňského dozorce do které se zamiloval a tak vzniklo první Valentýnské přání. V roce 496 papež ustanovil 14. února památným dnem na jeho počest a tak se stal Sv. Valentýn patronem zamilovaných.

Tipy na dárky.

Květy nic nezkazíte.

Květy milují všechny ženy. Ať už preferují řezané nebo v květináči, je to stará dobrá klasika, kterou nic nezkazíte. 

Darujte relax.

Už dávno jste nebyli na společném výletě jen vy dva? Bez dětí a hlavně bez starostí? Darujte prodloužený víkend. Vydejte se někam do hor nebo do města. Je jen na vás, co vás a vašeho partnera/partnerku potěší.

Láska prochází žaludkem.

Miluje vaše polovička jídlo? Vezměte ji/ho k večeři do restaurace. Množství restaurací již dnes nabízí Valentýnské menu. Chcete být originálnější? Navařte pro svou polovičku doma její/jeho oblíbené jídlo. Určitě to ocení.

Sladkého nikdy není dost.

Pokud nepatříte mezi nejlepší cukráře a pekaře, nechte přípravu raději na odborníky. Potěšte své blízké ručně vyráběnými čokoládami či pralinkami. Podpoříte tak lokální firmy a čokolády jsou mnohonásobně lepší než ty z obchodu.

Darujte osobní dárek.

Pomocí osobního dárku vyjádříte, jak vám na tom člověku záleží, protože jste si dali extra námahu takový dárek připravit. Ať už zvolíte fotografii na plátně, fotoknihu, obal na telefon s fotografií nebo fotokalendář, takovému dárku se potěší každý bez ohledu na věk.

Jste single?

Udělejte radost sami sobě. Pořiďte si květiny, jděte na večeři nebo si uvařte jídlo, které jste už dávno chtěli vyzkoušet, kupte si kvalitní čokoládu, seberte kámošku/kamoše na prodloužený víkend nebo jděte sami a načerpejte novou energii. V neposlední řadě darujte sami sobě krásný fotokalendář s nejkrásnějšími vzpomínkami.

Tak co? Jaký dárek letos zvolíte?